Chateau Musar 2018
Vuosi 2018 oli kasvuolosuhteiltaan osittain haastava Bekaan laaksossa. Talvi oli viileä ja sateinen, ja kesä alkoi lupaavissa merkeissä. Poikkeuksellinen lämpöaalto elokuun lopussa nopeutti rypäleiden kypsymistä, ja sadonkorjuun alkaessa syyskuun 4. päivänä poimijat huomasivat, että Cinsault-rypäleet olivat jo osittain rusinoituneet köynnöksiin. Vuosikerta on hyvin kypsä ja pehmeä, ja hyvin valmis juotavaksi jo suoraan tullessaan myyntiin.
Vuosikerta 2018 on väriltään keskipunainen. Tuoksua dominoivat kuivatut kirsikat, viikuna, mulperimarja ja luumu, joita säestää runsas mausteisuus. Seasta on myös poimittavissa hieman lakritsaa. Täyteläistä ja jo tässä vaiheessa tasapainoista makupalettia värittävät hurmaavat luumun, kuivatun viikunan ja tumman suklaan vivahteet. Tanniinit ovat kypsät ja hienosti integroituneet, viinissä on eleganttia syvyyttä sekä pitkä, nautinnollinen jälkimaku.
Sopivuus
Juustot, Lammas, Riista