II maailmansodassa liittoutuneiden puolella taistelleesta portugalilaisesta 56 000:n miehen sotilasosastostosta tiedetään hyvin vähän. Yksi sotilaista oli Bragan kaupungista kotoisin oleva Manuel De Sousa. Palveluksensa aikana Manuel loi kontakteja Champagnen alueelle, ja sodan päätyttyä hän lähti sinne töihin perheensä kanssa. Työkseen hän ajoi Avizen metsistä kerättyä keltaista rautapitoista maata viinitarhoille.
Manuelin poika Antoine avioitui myöhemmin paikallisen Zoemien kanssa. Nuorenparin myötäjäisiin kuului 6 eekkerin viinitarha Avizesta, keskeltä Cotes de Blancia. De Sousan viinitalon perustamisvuodeksi on merkitty 1948.
80-luvun puolivälissä tila siirtyi Manuelin pojanpojalle Ericille, ja vuonna 2023 edelleen Ericin lapsille Charlottelle, Valentinille ja Julielle. Viljelykset kattavat nykyään jo 12 hehtaaria, ja suuri osa köynnöksistä on yli 50-vuotiaita. Tarhat sijaitsevat Cotes de Blancin Grand Cru-tarhoilla Avizessa, Cramantissa, Ogerissa ja Le Mesnil sur Ogerissa. Pinot Noir Grand Cru tarhat ovat Ayssa ja Ambonnayssa. Vanhoilla chardonnay-tarhoilla käytetään vain hevosia apuna maan muokkauksessa.
De Sousan samppanjat saivat luomusertifikaatin 2010, ja vuosikerrasta 2012 lähtien tuotanto on ollut biodynaamisesti sertifioitua.